Magyar Darts Szövetség - Hungarian Darts Federation

Következő esemény:

Szabadidős engedély kiváltása

• 1

A Magyar Darts Szövetség – összhangban a jelenleg hatályban lévő korlátozásokkal és az Emberi Erőforrások Minisztériumának állásfoglalásával – ezúton tájékoztatja tagszervezeteit az edzések és versenyek rendezésével kapcsolatos lehetőségekről.

Edzések tartása

Edzéseket kizárólag a Magyar Darts Szövetség tagszervezetei tarthatnak – de ők korlátlanul. Ezeket csak versenyengedéllyel (versenyengedély és szabadidős kártya) lehet látogatni, ezeken továbbá kizárólag az egyesülettel jogviszonyban lévő edző, sportvezető vehet részt. Amennyiben az edzés este 8 óra után ér véget, vagy az utazási idő az edzés helyszíne és a lakóhely között este 8 utánra nyúlik, a https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/munkaltatoi_igazolas-.pdf linkről letölthető munkavégzésről szóló igazolással kell igazolni a versenyző kijárási tilalom alatti közterületen való tartózkodását. Ezeket az igazolásokat az egyesületeknek kell kiállítaniuk versenyzőik, sportvezetőik részére.

Versenyek tartása

A korlátozó intézkedések fenntartásáig a jelen jogszabályok szerint kizárólag a Magyar Darts Szövetség és tagegyesületei tarthatnak versenyeket. Ezeken kizárólag versenyengedéllyel (versenyengedély és szabadidős kártya) lehet részt venni. A versenyeken a lebonyolítószemélyzeten, sportvezetőkön, edzőkön és versenyzőkön kívül más nem tartózkodhat (például szülő, kísérő).

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának állásfoglalása szerint kizárólag olyan versenyeket lehet megtartani, amelyeket a sportági szakszövetség a versenyrendszerében szerepeltet, tehát a 10/2021.I.20 EH elnökségi határozattal összhangban a versenynaptárában megjelentet.

A fenti szabályozás a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben a tagegyesület a 2021. februárra és márciusra tervezett versenyeit a Magyar Darts Szövetségnek megküldi, az Iroda felveszi ezeket a magyardarts.hu hivatalos honlapunkon megtekinthető, heti rendszerességgel frissülő versenynaptárunkba, és erről tájékoztatja az egyesületet is.

Jelen állásfoglalás kiadásának időpontjában az alábbi napokon nem lehet versenyt szervezni, mivel ezeken a Magyar Darts Szövetség versenyrendszerének versenyei kerülnek megrendezésre:

• február 19–21.
  • február 26–28.
  • március 5–7.
  • március 12–15.
  • március 19–21.
  • március 27.

Természetesen amennyiben a jelenlegi hatályos korlátozó intézkedések módosulnak vagy megszűnnek, úgy a versenynaptárba nem felvett versenyeket is meg lehet rendezni.

Budapest, 2021.01.22.

Balázs Gábor