Type what you are searching for:

Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 404 "Not Found"]

A Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság versenykiírásában történő változások

A Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság versenykiírásában történő változások

A magyar darts élet első számú sorozatának – a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokságnak – a versenykiírását a Magyar Darts Szövetség az előző évhez képest átdolgozta a versenyhelyzetet, és a még könnyebben kiszámítható játéknapokat előtérbe helyezve. Az elnökség reményei szerint a változtatások egy még színvonalasabb, egész éven keresztül zajló versenysorozatot eredményez.

A változásokat röviden összegezzük, de arra kérnénk a tisztelt egyesületi vezetőket és játékosokat, hogy a versenykiírást átolvasva készüljenek a versenysorozatra.

Pontrendszer

A férfiak pontrendszerében a 257. helyen végzett játékosoknál is bevezettük a pontozást.

A versenyhelyszínek kialakítása

A dobóállások száma megnövelésre került: „A Nemzeti Bajnokság fordulóin kötelező minimum 36 dobóhely, valamint minimum 2 gyakorló hely biztosítása.”

Versenylevezetés

A játékra történő beszólítást eltöröltük. A verseny sorsolása után az ágrajz alapján a versenyzők a férfiaknál 32, a hölgyeknél 4 részre kerülnek beosztásra. A versenyzők a dobóhelyekre kifüggesztett levezető tábla alapján egymást követően, az előre megadott időbeosztás szerint kötelesek a mérkőzéseket lejátszani, kivéve, ha az előző meccs időtartama ezt meg nem akadályozza. Minden versenyzőnek kötelessége figyelni, mikor következik játékra, és időben megjelenni a táblánál.

Kiemelés

A versenyek során a sorsolásnál a kiemelés szabálya alkalmazandó, amely a következő: a ranglistán elfoglalt helyezést figyelembe véve, a férfi versenyszámban a mindenkori első 8 helyezett, a női versenyszámban a mindenkori első 4 helyezett kerül kiemelésre. Az évad első versenyén a 2017. évi versenyévad ranglistahelyezései szerint történik a kiemelés. A kiemelés a versenyre nevezett játékosok közül a ranglistán elfoglalt legjobb – a férfiaknál 8, a nőknél 4 – versenyzőkkel történik.

Öltözék

Módosult az elfogadható öltözék definíciója és az ettől való eltérés kérvényezése: „A Nemzeti Bajnokság fordulóin kötelezően előírt öltözet a klub sportmeze, vagy az egyedi kialakítású névre, vagy klub nevére szóló sportmez, sporting, valamint öltönyszerű, sötét szövetnadrág, továbbá zárt, az öltözékhez illő, sötét cipő. Ettől eltérni a versenyt megelőzően az MDSZ-szel történt egyeztetést követően, az MDSZ általi engedélyezés esetén lehet. ”

Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk erre a sorozatra!