Type what you are searching for:

Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Közlemény a 2017. augusztus 14-i Darázsfészek Pubban megrendezett MDL forduló kapcsán

Közlemény a 2017. augusztus 14-i Darázsfészek Pubban megrendezett MDL forduló kapcsán

Tisztelt Tagegyesületi Vezetők!

Tisztelt Darts Játékosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Darts Szövetség 2017. október 16-án Elnökségi ülést tartott. Ennek során napirendi pont keretében megtárgyalásra került az a bejelentés, amely szerint 2017. augusztus 14-én a Budapesten található Darázsfészek Pubban megrendezett MDL forduló kapcsán az ott egy csoportba besorsolt négy játékos -Takács Gábor (DÖ-MIK DC), Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC), Mravik Bence (Piliscsabai SE) és Honti Márk (Piliscsabai SE)- az 1. tábla előtt előre megbeszélték az egymás közötti és ezáltal a csoport végeredményét.

A bejelentő az Elnökségnek megküldte a kérdéses eseményről készült videó felvételt. A bejelentésnek megfelelően az eseményről készült videó felvétel azt tartalmazza, hogy a játékosok előzetesen megállapodtak az egymás közötti és ezáltal a csoport végeredményében is. Az eredmények ezt követően az előzetesen megállapodott eredménynek megfelelően alakultak. Ennek kialakítása céljából a játékosok az egyes mérkőzések során szándékosan dobtak olyan értékeket, hogy az ellenfél nyerje az egyes legeket, illetve több esetben megdobott kiszálló nélkül írtak jóvá leg győzelmeket.

Megdöbbentőnek, egyúttal felháborítónak tartjuk ezt a sportolói magatartást. Álláspontunk szerint az ilyen magatartás teljes mértékben kimeríti a sportszerűtlen magatartás fogalmát, és a sport szellemével összeegyeztethetetlen. Az Elnökség elkötelezett a tiszta és sportszerű játék irányába.

A fentiekre tekintettel a MDSZ Elnöksége a kérdéses események tényszerű, pártatlan kivizsgálása céljából mind a négy játékossal szemben fegyelmi eljárás kezdeményezéséről határozott. Az erről szóló átirat valamint az esemény felvételét tartalmazó DVD lemez a Sportfegyelmi Bizottság számára megküldésre került.

Budapest, 2017. október 25.

Tisztelettel:

Dr. Váczi István sk.

MDSZ- alelnök